16 Ağustos 2012 Perşembe

Shortbread cookie

Bu seferki tarif İskoçlardan.. İskoçların geleneksel shortbread kurabiyesi aslında uzak durmamız gereken 3 beyazla yapılıyor ama ben bazen o 3 beyazla samimi olmak istiyorum :)
Bu kıtır kurabiyeye küçük bir tarçın dokunuşu eklendiğinde çok leziz oluyor. Tadı kavrulmuş un helvasını andırdığı için ben bayıldım. Hem yapması kolay hem az malzemeli hem de çok lezzetli.






Malzemeler
225g un
75g şeker
150g tereyağ
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın

Şeker ve tereyağını robotta yaklaşık 1 dakika çekin, kumsu bir yapıya ulaştığında diğer malzemeleri ekleyin.
Elinizle 3-4 dakika yoğurun, elinizin sıcağıyla hamur yumuşayacak ve toparlanacak. Hamur yumuşak bir hale geldiğinde unlu tezgahta 1 cm kalınlığında açın ve bıçakla 2cm x 2cm ölçüsünde kareler kesin. Yaklaşık 50 kareniz olacak.
Üstlerini çatalla delin ve 180 C fırında 15 dakika pişirin.

Kalori hesabından uzak durduğunuz bir günde denemenizi ve çok beğendiyseniz tarifi 5 saniye içinde imha etmenizi öneririm aksi takdirde bağımlılık yapabilir :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder