9 Ağustos 2012 Perşembe

Domatesli ekmeküstü

Akşam üstü denizden aç dönenlere, yazın hafif birşeyler yemek istiyorum diyenlere tam da domates mevsiminde süper bir atıştırmalık yaptım. Önce 5 yaşındaki oğlumda denedim, tepkisi şu oldu: "Anne her gün bundan yapar mısın". Küçük gurmemden onay alınca sizinle de paylaşmaya karar verdim :)




2 iri olgun domates
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yaprak fesleğen
1 tatlı kaşığı sirke
1 kesme şeker
Tuz, karabiber

Zeytinyağını tavada ısıtıp küçük küp doğranmış domatesleri ve ezilmiş 1 diş sarımsağı ekleyin.
Sirke, şeker, tuz, karabiberi de ekleyip tavada çevirmeye devam edin.
Domatesler fazla pişmemeli, ısırdığınızda dişe gelmeli.
Piştikten sonra ince kıydığınız fesleğeni ekleyin.
Karışımı kızarmış ve üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirilmiş ekmek dilimlerinin üstüne yerleştirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder